Badem Tatlısı Tarifi


Malzemeler
400 gram badem
3 litre süt
600 gram tozşeker (3 su bardağından biraz fazla)
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
Üzerine:

Antepfıstığı

Badem Tatlısı Yapılışı
Bademi haşlayıp kabuklarını soyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika bekletin. Fırından çıkarıp toz haline getirin. Sütü tencereye alıp, toz halindeki bademi ekleyerek kaynatın. şeker, nişasta ve pirinç ununu karışıma ekleyin. Karıştırarak kaynatmaya devam edin. Vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Küçük kaselere paylaştırıp soğumasını bekleyin. Üzerine antepfıstığı serperek servis yapın

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Tatlı yapmak bence bir sanattır. Sofra Tarif siteniz sayesinde ben artık bir sanatçıyım diyebiliyorum. Yayınladığınız tüm tatlı tairflerini denemeye başladım, sonuçlarını da sizinle paylaşacağım..

    YanıtlaSil