Portakallı Ballı Kek Tarifi

Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı portakal veya kayısı reçeli
1 çay bardağı bal
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı muskat
Yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
2 çay bardağı su
1 çay bardağı bal
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 çorba kaşığı limon suyu

Portakallı Ballı Kek Yapılışı

LogoYumurtaları ve tozşekeri bir kapta, rengi açılıp bir misli kabarana dek çırpın. Ardından içine kabartma tozu hariç, tüm malzemeyi katıp, karıştırın. Ardından kabartma tozunu da ekleyip, tekrar karıştırın. Yağlanıp unlanmış kalıba malzemeyi boşaltıp, yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. 2 çay bardağı suyu balla karıştırıp, fırından çıkarttığınız kekin üzerine gezdirin. Kekin biraz kabarmasını bekleyin.

Sonrasında yuvarlak kalıplarla dilimler çıkarın. Pudraşekeri ve limon suyunu karıştırıp keklerin üzerine sürün ve servis yapın.

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.