Çikolatalı Bisküvi Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
5 adet yumurta
2 su bardağı + 2 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağından iki parmak eksik kakao
1 paket vanilya
Bir tutam tuz


Yapılışı

Tozşeker ve sıvıyağı geniş bir kaba alıp mikserle çırpın. Üzerine yumurtayı ekleyin. Ayrı bir kapta un, kakao, vanilya ve tuzu karıştırın. Yumurtalı karışımın üzerine ilave edip sulu bir hamur hazırlayın. Üzeri kapalı olarak buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine arzunuza göre kurabiye kalıpları yerleştirin.

Logoİçlerine hazırladığınız hamurdan koyup yayılmasını sağlayın. Kalıpları çıkarmadan, önceden ısıtılmış 175 derece fırında bir kürdanla kontrol ederek (batırdığınızda kürdana hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Kalıplardan çıkarın ve soğuduktan sonra servis yapın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.