Papyon tatlısı Tarifi

Malzemeler
Hamuru için: 1 adet yumurta sarısı
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt

1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
Yufkaları açmak için:
Buğday nişastası
İç malzeme için:
1 su bardağı file antepfıstığı
Tatlının üzeri için:
200 gram tereyağı
Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
3-4 dalma limon suyu

Papyon tatlısı Yapılışı

ŞERBETİ için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur için yumurta sarısı, sıvıyağ, süt, sirke, tuz ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru birisi daha büyük, diğeri daha küçük olacak şekilde 2 bezeye ayırın.

Büyük bezenin üzerine nişasta serpip, oklava yardımıyla çok ince olacak şekilde açın. Yufkayı önce enlemesine sonra boylamasına kesin. Çıkan 4 parçayı da tekrar ikiye keserek toplam 8 adet üçgen hamur parçası elde edin. Bir adet üçgen hamurun geniş kısmına, ortasına yakın 1 tatlı kaşığı file antepfıstığı koyun. İki kenarını içe doğru ortası açık kalacak biçimde katlayın. Daha sonra alt kısmı fıstığın üzerini örtecek şekilde kapatın. Uç sivri kısmı da içe doğru katlayın ve tekrar uç kısmından tutup, fıstıklı kısmın üzerini örtecek biçimde kapatın.

Logo
Tatlıyı fırın tepsisine koyun ve üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Diğer küçük bezeyi de aynı şekilde açıp, hazırlayın ve ilk hazırladığınız hamurların üzerine yerleştirin. Ortasını elinizle hafifçe büzerek, papyon şekli verin ve eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve şerbeti çektikten sonra servis yapın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.