Portakallı Profiterol Tarifi


Malzemeler

Hamur için:
1 su bardağı su
1 su bardağı un

4 adet yumurta
1 çay kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı margarin
Krema için:
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
Sos için:
İki buçuk su bardağı süt
1 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
Yarım çorba kaşığı un
2 adet portakalın ince rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
50 gram rendelenmiş beyaz çikolata

Portakallı Profiterol Yapılışı

ÖN hazırlık olarak tencerede suyu kaynatın. ‹çine margarini, tuzu ve şekeri koyun. Unu bir kerede tencereye dökün ve karıştırın. Ateşin altını kısın. Hamuru, tencerenin dibinde beyaz bir tabaka oluşturana dek karıştırın. Daha sonra hamuru bir kaba alın. Hafif ılınınca yumurtaların birini kırın.

Hamuru karıştırarak diğer yumurtaları da tek tek ekleyin. Hamuru biraz daha soğuması için 5 dakika kadar bekletin. Bir tatlı kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar koparıp, yağlı kağıtla kaplanmış ve önceden ısıtılmış tepsiye sıralayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin.

LogoKrema için, süt hariç krema malzemesini bir tencereye alıp, karıştırın. Sütü yavaş yavaş ekleyip, karıştırın. Kısık ateş üstüne alıp, koyu kıvamlı krema olana dek karıştırın ve soğutun. Soğuyan kremayı krema sıkacağına doldurun. Pişen hamurların yanından, mutfak makası yardımıyla küçük birer delik açıp buradan içlerine krema sıkın. Sos için, süt ve şekeri ocağa koyun. Diğer tarafta un, pirinç unu ve portakal suyunu iyice ezin. Isınan sütün içine ince ince akıtarak karıştırın. Sürekli karıştırarak pişirin. Vanilya, portakal kabuğu ve rendelenmiş çikolatayı karıştırın. Hafif ılınınca topların üzerine dökün ve servis yapın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.