Palute

Malzemeler
500 gram üzüm (siyah veya beyaz üzüm)
İki buçuk çorba kaşığı nişasta
Bir buçuk kahve fincanı soğuk su
6 çorba kaşığı tozşeker
1’er kahve fincanı gülsuyu ve pudraşekeri

Yapılışı
ÜZÜMLERİ taneleyin. Tülbent yardımıyla suyunu sıkıp, tencereye alın. Ayrı bir yerde nişastayı suda açıp, tozşekerle birlikte tencereye aktarın. Orta ısılı ocakta sürekli karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Dikdörtgen bir tabağa dökün ve soğumaya bırakın. Tatlıyı üçgen şeklinde kesin. Gülsuyu ve pudraşekeri serperek servis yapın.

Dipnot: Peltenin bir başka çeşidi olan ve ismini Farsça'dan alan "Palute", özellikle İstanbul'da Ramazan ve bayram sofraları için hazırlanır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.