Ispanaklı Puding Tarifi


Malzemeler
1 kg süt
4 çorba kaşığı dolusu un
8 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
10 yaprak ıspanak
Üzerine:
Portakal reçeli

Ispanaklı Puding Yapılışı
BİR tencereye sütü, unu, şekeri, yumurta sarısını koyun. Çırpma teli ile devamlı karıştırıp koyu muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alıp, portakal kabuğu ve vanilyayı katın. 

LogoMikserle 15 dakika çırpın. İyice soğuyunca da, robotta ince kıyılmış 1 çorba kaşığı ıspanağı ekleyip, karıştırın. Islatılmış krem kramel kaselerine muhallebiyi doldurun. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirin. Portakal reçeli ile süsleyip servis yapın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.