Malzemeler2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 su bardağı su
Tuz
Sebzeli Pilav Yapılışı
PİRİNCİ yıkayıp, suyunu süzün. Tencereye (teflonda daha güzel olur) 1 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Pirinçleri ekleyip, 1-2 dakika çevirin. Küp küp doğranmış havuç ile bezelyeyi ve 3 su bardağı suyu ekleyin. Tuzunu katın. Pilav suyunu çekene kadar demlendirip, daha sonra tencereyi ocaktan alın.


Geleneksel yemeğimiz olarak hep Pilav düşünürdüm hep. Sitenizde de bir baktım en çok pilav tariflerini incelemişim farkında olmadan.. Alışkanlık işte.. Elinize sağlık çalışmalarınız için..
YanıtlaSil